Верижна катастрофа с участието на над 10 превозни средства се е случила тази сутрин на границата между Унгария и Румъния. Ранени са над 13 души. Те са настанени в болниците в Сегед и Мако. До момента има информация за петима загинали – двама турци, един румънец, а унгарските медии съобщават и за една българка. Прес-секретарят на унгарската национална служба за бърза помощ Пал Дьофри добави, че мнозина са със счупени кости и вътрешни наранявания.

Катастрофата се е случила на магистрала М43 на около километър от границата с Румъния. В нея са участвали два камиона с румънска регистрация, румънски пътнически автобус, както и четири леки товарни автомобила, единият от които е бил с румънска регистрация и български пътници. По-леко засегнати са още няколко коли.

Първоначално на място са пристигнали пожарникари от близкия град Мако, последвани от тези от Сегед и Мезьоковачхаза. Кореспонденти от медиите съобщават, че на място са пристигнали десетки линейки. Пътят е бил временно затворен, като движението е било пренасочвано. Очевидци съобщават, че пътят е бил мокър и хлъзгав, а в района на катастрофата е имало гъста мъгла. Смята се, че причина за инцидентът е станал висока скорост, несъобразена с пътната обстановка.

Унгарските власти твърдят, че поддържат връзка с българското посолство в страната и ще информират нашите дипломати за самоличността на загиналите и пострадалите, когато тя бъде изяснена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук