Девет от пострадалите българи при тежката катастрофа в Унгария са настанени в болницата в Сегед, а трима – в болницата в Мако.

В сряда сутринта при верижна катастрофа на магистрала в Унгария, само на километър от границата с Румъния, загина една българка, а 12 наши сънародници бяха ранени. Състоянието на трима от тях е тежко, съобщи “Нова телевизия”.

Във верижния сблъсък участвали два български микробуса и още пет превозни средства. Очевидци разказаха, че по време на инцидента, пътят е бил мокър и хлъзгав, а видимостта – значително намалена заради падналата гъста мъгла.

Мако и Сегед са двете населени места, който са най-близо до мястото на трагедията и затова нашите сънародници са откарани там.

Българският консул в Будапеща Румяна Йорданова призова близките на пострадалите ни сънародници при вчерашната верижна катастрофа в Унгария, да се обадят в българското посолство. Телефонът за връзка е +36 205 34 45 59.

Пред БНР тя даде информация за състоянието на пострадалите при катастрофата: „Добрата новина е, че жената, която беше с опасност за живота, вече е в стабилно състояние, но е с голяма рана на главата след операция и с гипсирана ръка. По данни на лекаря до една седмица би могла да бъде транспортирана със специална линейка до България за продължаване на лечението. Другата българка също е в стабилно състояние, но с травми на бедрото и с апарат, който ѝ помага да диша. Успях да видя и един от мъжете. Той е с голяма операция на крака, тъй като е имал много дълбока порезна рана, снощи вечерта е бил опериран по спешност, сега е в стабилно състояние. Майката с бебето е в добро състояние.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук