Турският парламент одобри закон, който премахва плащането на ДДС за чужденци, които купуват недвижим имот в Турция, съобщава „Хюриет“.

Законът, който е минал през парламента на 23 февруари, също така ще се прилага и за турци, които са работили в чужбина поне 6 месеца. Чужденците няма да плащат ДДС при покупката на първия си офис или къща в Турция при условие, че плащането на обекта е в чужда валута и той няма да бъде продаван най-малко една година. Турция също регламентира даването на гражданство на чужденци, които купуват недвижими имоти на стойност поне 1 млн. долара и ги задържат като своя собственост поне 3 г.

Междувременно продажбите на имоти в Турция нараснаха с 12.8% през първия месец на 2017-та в сравнение с година по-рано, сочат официалните данни на турската статистика. Били за продадени 95 389 къщи. Покупките, направени чрез ипотечни заеми, са били 35 993 през месеца, което бележи повишаване с 35.4% спрямо същия месец на предходната година.

Броят на имоти, продадени на чужденци през месеца, обаче, е 1386, което бележи спад с 5.2% в сравнение със същия месец на миналата година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук