Отборът на Ювентус се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. „Бианконерите” си осигуриха място в следващата фаза след труден успех над Аталанта с 3:2. Въпреки че водеха през целия двубой, в края торинци бяха поставени под сериозно напрежение от гостите.

Пауло Дибала даде преднина на домакините в 22-ата минута, след като получи подаване от партньора си в атака Марио Манджукич и с мощен шут от границата на наказателното поле вкара за 1:0. В 34-ата минута ролите се размениха и Дибала подаде към хърватския нападател, който останал на чиста позиция удвои аванса на своя тим.

В 72-ата минута гостите от Бергамо се върнаха в мача след страхотно попадение на Абдулай Конко. Френският полузащитник овладя топката и с мощен шут матира Нето за 2:1. Само три минути по-късно обаче домакините си върнаха преднината от два гола, след като Миралем Пянич вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Стефан Лихтщайнер.

В 81-ата минута играчите на Аталанта отново показаха, че не са се примирили и намалиха за 3:2 след гол на Лале Лат. В заключителните минути обаче торинци удържаха аванса си и си осигуриха място в следващата фаза на турнира.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук