Частични местни избори ще се проведат в 10 населени места в неделя. Кметове ще си избират в шуменското село Цани Гинчево, айтоското село Чукарка, руенското село Скалак, врачанските села Нивянин и Ракево, плевенското село Сухаче, варненските села Попович и Генерал Киселово, както и в градовете Вълчи дол и Трън.

Кандидат за вице на Жорж Ганчев ще се бори в Трън. Дo нов вот там се стигна, след като кмeтът Cтaниcлaв Hиĸoлoв пoдaдe ocтaвĸa пpeд OИK нa 29 мaй, a ĸoмиcиятa c peшeниe oт 2 юни пpeĸpaти пpeдcpoчнo пpaвoмoщиятa мy. Той изтъкна лични причини за оттеглянето си, според неофициална информация обаче причината е скандалът след инцидента, при който блъсна с джипа си 6-годишно дете.

Пет партии се регистрираха за участие в изборите в Трън – ГЕРБ, БСП, „Нова сила”, „Воля” и „Атака”, както и два инициативни комитета. Това са „Да“ за Трънско” и „Заедно за доброто на Трънско“.

ГЕРБ подкрепя Цветислава Димитрова Цветкова, „Нова сила“ номинира Арлин Антонов, „Да, За Трънско“ иска за кмет Станислава Алексиева, а „Заедно за доброто на Трънско“ – Божидар Страхилов.

Най-известен сред кандидатите в национален мащаб е Арлин Антонов. Той е бил директор на Националната служба за сигурност, кандидат за вицепрезидент на Жорж Ганчев и депутат от Пазарджик в 38-ото Народно събрание от парламентарната група на ОНС, както и общински съветник в Пазарджик.

Двама кандидати ще се борят за кметския пост във Вълчи дол. Това са Георги Тронков, издигнат от ГЕРБ, и Людмила Петкова – издигната от Инициативен комитет и подкрепена от БСП.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук