Мерилин Монро
Мерилин Монро

Съвременният Холивуд често е наричан гнездо на порока: почти половината американци го виждат като място, над което е надвиснала заплаха за националната сигурност и моралните ценности. Но така ли е било винаги? Изглежда, че да – още в зората на съществуването си Холивуд е бил обезпокоително място, скрито зад блясък. Ето няколко скандални истории, свързани с известни в миналото актьори, които може вече и да са позабравени.

  1. Чарли Чаплин – педофил?

Запомнящият се образ на скитник и огромният принос в историята на киното далеч не са всичко, с което е запомнен великият Чарли Чаплин. Той имал четири официални сватби и успял да стане баща цели 12 пъти.

Три от жените му в момента, когато се запознали с него, все още били непълнолетни – най-възрастната от тях била на 16, а най- малката – едва на 12 години. Това обаче не му било достатъчно и след няколко неуспешни опита той взел девствеността на млада актриса, която се снимала в негов филм.

Обществото не осъждало актьора, а родителите на потенциалните му съпруги виждали у него отлична партия за дъщерите си и дори не се съпротивлявали на пламващата любов между тях. Някои литературоведи предполагат, че именно Чаплин става прототип на Хумберт от „Лолита” на Набоков.

  1. Настървената за мъже Елизабет Тейлър

Актрисата получила тази репутация заради факта, че се омъжвала цели седем пъти. Болшинството от връзките й, които не винаги продължавали с брак, били съпроводени с гръмки скандали. Пример за това е връзката на Тейлър с Ричард Бъртън по време на снимките на филма „Клеопатра”, с което предизвикала огромно възмущение на снимачната площадка.

С поведението си актрисата си навличала гнева на представителките на женския пол. Веднъж Марлен Дитирих я нарекла лека жена с голям бюст заради това, че я разделила от втория й мъж Майкъл Уилдинг.

  1. Любовницата на мафиоти и майка на убийца Лана Търнър

Съвременницата на Елизабет Тейлър Лана Търнър далеч не й отстъпвала по отношение на скандали. В средата на 50-те Лана била любовница на гангстера Джони Стомпанто и постоянно страдала от побоите, които й нанасял.

Отгоре на всичкото той бил непоносимо ревнив. Веднъж опрял пистолет в главата на Шон Конъри, който партнирал на Лана във филма „Друго време, друго място”.

По време на поредния скандал, придружен от побой, за актрисата се застъпила единствената й дъщеря Шерил, родена от актьора Стивън Крейн. В яростта си момичето се нахвърлило върху Стомпанто и го пребило до смърт. Удивително е как едно 15-годишно момиче успяло да сложи край на живота на опитен мафиот. Съдът признал Шерил за невинна, тъй като нападението било сметнато за самозащита.

  1. Любовницата на президента Мерилин Монро

Очарователната блондинка остави след себе си много загадки и една ярка скандална история, свързана с президента на САЩ Джон Кенеди. Те се запознали седем години преди трагичната смърт на актрисата и цялото това време било наситено с интриги, тайни телефонни разговори и срещи под прикритие. Омъжената тогава Мерилин Монро хлътнала здраво по президента – по цяла нощ пишела пламенни стихове на възлюбения си и мечтаела как той ще се разведе със законната си съпруга.

Кенеди обаче имал други планове за любовницата си, а с времето започнала да го дразни и нейната непредпазливост. Като удар от мълния прозвучало съобщението, че видеозапис от любовните игри на Джон и Мерилин е попаднал при трето лице. Все пак скандалът бил заглушен, а прекрасната блондинка преминала към друг член на семейство Кенеди – Робърт. Загадъчната смърт на русокоската и до сега се свързва с разработка на ЦРУ.

  1. Скандалната Натали УУд

Актрисата с три номинации за „Оскар” и звезда от „Уестсайдска история” през целия си съзнателен живот била обкръжена от скандали. Затова и получила прозвището „кралицата на скандалите”. Още като непълнолетна девойка тя се снимала във филма „Бунтар без причина” с Кърк Дългас, а след няколко години го обвинила в изнасилване. Съдът не потвърдил думите й, но благодарение на разследването станало ясно, че 16-годишната актриса започнала интимни отношения с Никълъс Рей, който бил 28 години по-възрастен от нея. В последствие Ууд била съпътствана от скандали и в брака си с Робърт Вагнер.

По време на разходка с яхта с мъжа си и няколко техни приятели актьори тя се удавила трагично. Отначало Вагнер бил заподозрян за убийство, но след това причината за смъртта се променила на „случайност”.

Първата част с с брутални скандали в Холивуд може да видите ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук