Всяка година Световната организация по туризъм към Обединените нации (UNWTO) следи тенденциите при пътуванията, за да предскаже кои ще са най-бързо набиращите популярност нововъзникващи дестинации.

Ако искате да пътувате до най-готините места преди всички останали, разгледайте този списък, съветва T+L:

#1 Палестинските територии

дестинация 1. Палестинските територии

През изминалата година международните туристически посещения в Палестина са се увеличили с почти 58%. Западният бряг се радва на най-много посетители около Коледа, когато Витлеем е домакин на нощна литургия.

# 2 Египет

дестинация 2. Египет

Тъй като насилието в страната намалява, туристите са се увеличили с 51% през миналата година. Те могат да посетят древни паметници, като пирамидите в Гиза, или да се гмуркат в Червено море.

# 3 Северни Мариански острови

дестиамнация 3. Северни Мариански острови

Тази територия на САЩ отбелязва 37% туристически ръст през последната година. Тропическият архипелаг, намиращ се североизточно от Гуам, е известен със своите казина и плажове, изпълнени с палмови дървета.

# 4 Исландия

дестинация 4. Исландия

От 2010 г. туристите в Исландия се утроиха. Тази тенденция продължи и през миналата година с 35% ръст. Посетителите са склонни да посещават страната между юни и август, когато времето е по-хубаво и разполагат с повече часове дневна светлина.

# 5 Тунис

дестинация 5 тунис

Тунис се възстанови от терористичната атака през 2015 г. сравнително бързо. Страната регистрира 33% увеличение на туристите през миналата година.Те се връщат към Тунис заради красивите курорти, плажове и запазена древна история.

# 6 Виетнам

дестинация ж

Виетнам показа най-голям ръст на туризма в Азия през последната година – с 31% увеличение на пристигащите. Страната е еднакво любима, както за хора като световно известния кулинарен гуру Антъни Бурдейн, така и за студенти по време на тяхната ваканция.

# 7 Уругвай

дестинация 7. Уругвай

През изминалата година 3 милиона души са посетили страната – 30% увеличение спрямо предходната година, според UNWTO.

Не забравяйте да посетите столицата Монтевидео и да съберете тен сред световни знаменитости на плажовете на Пунта дел Есте.

#8 Никарагуа

дестинация 8. Никарагуа

Около 1.5 млн. души са посетили Никарагуа през 2016 г., което е с 28% повече от година по-рано. Това е достъпна за Централна Америка дестинация, която е по-малко претъпкана от нейната съседка – Коста Рика.

# 9 Монголия

дестинация 9. Монголия

Туризмът в Монголия се е увеличил с 28% през миналата година. Туристите са привлечени от уединените курорти и от столицата Улан Батор.

# 10 Израел

дестинация 10. Израел

Израел може да се похвали с 2.9 милиона посетители през миналата година, което е с 25% повече, в сравнение с предходната.

Въпреки факта, че страната е с размерите на Ню Джърси, тя е истинска историческа съкровищница, а туристите идват тук заради Мъртво море, Стената на плача в Йерусалим и нощния живот на Тел Авив.

# 11 Колумбия

дестинация колумбия

Въпреки печалната си слава на завладяна от наркокартелите дестинация, Колумбия регистрира 18% ръст в туризма през миналата година.

Страната, и по-специално столицата на Богота, се превръща в световно известна кулинарна дестинация.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!