протест

111 дни искаме оставката на един нахален премиер. С тези думи Арман Бабикян от „Отровното трио” откри днешният антиправителствен протест.

Бабикян направи паралел с това, че има съвпадение на цифрите, тъй като антиправителствените протести продължават вече 111 дни, а същевремнно България от години заема 111-то място по свобода на словото в света според класацията на „Репортери без граници”.

Точно в 21 часа с химна на републиката, Арман Бабикян закри днешната протестна вечер и препоръча на отправящите се към Орлов мост на традиционното шествие да се движат на метър и половина разстояние един от друг.

По-рано днес майките от „Системата ни убива” сложиха жалейки на сградите на НС и на Министерския съвет по време на протеста им с панихида и факелно шествие за децата на България, убивани – по думите на майките – от държавата по най-безскрупулен начин.

Отслужена беше и панихида за загиналите в домове деца. Димитрина Русева от инициативата каза, че държавната система убива децата ни днес. „Могилино е живо и днес деца умират от глад“, заяви Русева и добави, че домове на ужасите все още има.

От МТСП излязоха с позиция, че това е невярна информация, тъй като всички домове за деца с увреждания бяха закрити през 2015 г., а децата – настанени в среда, близка до семейната.

След панихидата хората, със запалени факли тръгнаха към Съдебната палата, за да потърсят отговорност от главния прокурор. Там те запалиха черна димка и завързаха черни балони пред сградата на Темида.

Следваща спирка от протестното шествие бе сградата на социалното министерство, а от там майките се вляха в основния протест.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук