Продължава блокадата на пътя Карнобат-Айтос, съобщиха от АПИ. Според тях, причината е аварирал ТИР, който не е спазил забраната за движение на тежкотоварните автомобили. Рано сутринта започна изтеглянето на автомобилите към Бургас, към 6 ч. беше изтеглена първата колона от 15 коли.

Извършва се и усилено прочистване на задната част от колоната. Полагат се грижи за хората, които са пожелали да бъдат евакуирани от пътя и са настанени в близките градове. Осигурени са им условия за пребиваване на топло, раздават им се закуски.

Всички автомобили, движещи се по автомагистрала „Тракия” в посока Бургас, се отклоняват на пътен възел Зимница по алтернативния маршрут през селата Саранско- Войника- Средец-Бургас, съобщиха от Областното пътно управление в Ямбол. Магистралата остава затворена, докато спре силния вятър. Затворен е и пътят Петолъчката – Карнобат- Бургас.

60 машини са в готовност да разчистват, веднага след спирането на вятъра. Всички останали пътища на територията на Ямболска област са проходими при зимни условия.

Поради обилен снеговалеж всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала и по пътя Гоце Делчев-Доспат-Тешел, информират от агенция „Пътна инфраструктура“.

От района на блокираните десетки автомобили по пътя към Бургас на магистрала „Тракия“ съобщават, че разчистването продължава, но много бавно, поради изключително тежката метеорологична обстановка.

В момента текат активни спасителни дейности, но няма хора в бедствено положение.

зима

Повече от 12 часа хора чакат в автомобилите си по пътя Петолъчката- Бургас. Най-усложнена е ситуацията около Айтос, повечето от тях не са доволни от работата на институциите.

Проходите Ришки, Айтоски, Върбишки, Златишки, Троянски, са затворени за движение. Затворен за тежкотоварни автомобили е пътят Русе – Варна и Царев Брод – Пристое. Пътят Разград – Шумен е затворен за камиони над три тона и половина. Котленският проход е затворен за камиони над 10 тона, движението там е задължително с вериги.

Затворен е и първокласният път от „Петолъчката” до Бургас. Автомобили не могат да се движат и по пътя Поморие – Слънчев бряг, който се почиства.

Обстановката във Варненско се нормализира. От Областното пътно управление съобщиха, че АМ „Хемус“ ще бъде затворена временно за тежкотоварни камиони заради образувано в района на Шумен задръстване. Възстановено е движението между Варна и Добрич. Няма проблеми и с останалите пътища в региона.

Всички републикански пътища в Старозагорска област са проходими, отворени са и проходите Шипка и на Републиката. Ураганен вятър по подбалканския път в участъка – Мъглиж-Гурково -Николаево е затруднил силно движението, но до затваряне не се е стигнало. Заради снежните виелици полиция регулира пътя между Крън и Дунавци към Шипка. Автомагистрала „Тракия“ е почистена и движението там се осъществява нормално при зимни условия. Няма закъсали автомобили и бедстващи хора.

Обилен сняг вали и в Смолянско. Затворен за движение на товарни автомобили е прохода Рожен, пътят Тешел – Доспат – Гоце Делчев. През прохода Превала е забранено движението на автомобили над 12 тона. Въведено е ограничение леките автомобили да се движат задължително с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета.

В района на Сливен пътищата са проходими при зимни условия. Автомагистрала Тракия е затворена до сливенския участък. Затворен е пътят Петолъчката – Карнобат. Продължава да бъде в сила забраната за преминаване на автомобили на 10 тона през проходите Котленски и Твърдишки. Всички останали автомобили трябва да преминават от там с вериги.

ТИР-ът, който беше аварирал до село Миролюбово, е изтеглен. Правят се опити да се премести и автобус. В разчистването на пътя Бургас – Карнобат се включи тежка техника от Военноморската база. Разчистен е пробив в преспите в участъка Карнобат -Айтос.

Остава тежка зимната обстановка в източната половина от България. Там на много места превалява сняг, а силният вятър образува навявания.

По пътя Слънчев Бряг-Обзор и Разград-Шумен се забранява движението на камиони над 12 тона.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук