теории

Добре дошли в интернет, където скептицизмът, параноята и всякакви теории на конспирацията властват. Тук няма да Ви липсват откачени предположения, че любимите Ви певци не съществуват или пък, че правителството на страната ви ви лъже за всичко (а всъщност се оказва, че ви управляват банда хиперумни земноводни под прикритие).

Ето някои от най-странните хрумвания, ширещи се в интернет, които, вярвате или не, събират много последователи.

 1. Мелания Тръмп има двойник, който е неотлъчно до президента Тръмп по време на визитите му по света

теории

През октомври учудващо голям брой хора в Туитър лансираха предположението, че жената до президента на САЩ Доналд Тръмп в действителност не е съпругата му Мелания. Потребителите на социалната мрежа щателно ставняваха снимки на „истинската Мелания” и на „двойничката Мелания”и стигнаха до окончателен извод: Има малко по-ниско копие на първата дама на САЩ.

 1. Джоан Роулинг не съществува

теории

През 2005 г. норвежката кинорежисьорка Нина Грьонефелд заяви, че поредицата за момчето магьосник Хари Потър всъщност е създадена от цяла група писатели, а авторката на книгите Джоан Роулинг е само фасада. „Нима е възможно само един човек да създаде 6 дебели книги, преведени на 55 езика и да продаде повече от 250 милиона копия за по-малко от 10 години?”, запита реторично Грьонефелд.

 1. И Финландия не съществува

теории

Тази теория се появи в американския сайт Reddit през 2015 г., когато потребител с име “Raregans” изрази предположението, че Финландия е измислено парче земя, създадено от японците и Съветския съюз по време на студената война в опит двете страни да запазят риболовните си права в Балтийско море.

Raregans заяви, че хората, които населяват държавата, известна като Финландия, всъщност са шведи, естонци и руснаци.

 1. Елитна група земноводни всъщност управляват света и Джъстин Бийбър е един от тях.

теории

Според социологическо изследване от 2016 г. близо 12 млн. души вярват, че висша класа пътуващи в космоса земноводни управляват земята. Сред тях е и певецът Джъстин Бийбър, който преди време бил забелязан да се „трансформира” в гигантски гущер с „големи люспести нокти” по време на свой концерт.

 1. Кралица Елизабет е канибал

теории

Някога да сте се чудили как кралица Елизабет успява да живее толкова дълго? Британският историк Хюбърт Хюмдингър има отговора: „Със сигурност яде човешко месо за жизненост”. През 2012 г. американски сайт публикува статия, в която се твърди, че теорията на Хюмдингър е вярна. Според информацията служител в двореца Уиндзор открил човешки останки в личния фризер на кралицата.

 1. Предизвикателството „Ледена кофа” е сатанински ритуал

теории

Когато масово хората започнаха да се заливат с кофи с ледена вода през 2014 г., масово започнаха да се появяват и подозрителни теории. Няколко критици се заровиха в дебрите на YouTube с надеждата да разберат истинската същност на случващото се. Те стигнаха до извода, че предизвикателството е своеобразен ритуал по пречистване, предхождащ най-масовото човешко жертвоприношение в историята – част от таен код на Илюминатите, който им е бил нашепнат от самия дявол.

 1. НАСА има информация за второ слънце, но го крие от нас

теории

Когато НАСА оповести откриването на „Планета 9“ през 2016 г., астрономът Пол Кокс използва интернет, за да спекулира, че въпросната планета всъщност е второ слънце. Във видео на живо, излъчено в технологичния сайт Slooh, Кокс изследва движението на Меркурий, като представя твърдения, че наистина има второ слънце. „НАСА и останалите организации обикновено крият подобни открития от нас”, каза той. „Те не ни казват истината, но това е тя”.

 1. Мишел Обама е мъж и е убил/а Джоан Ривърс

теории

Репортерът на InfoWars Алекс Джоунс изложи тази теория през 2016 г.: След като Джоан Ривърс се пошегува, че Мишел Обама е мъж, президентската двойка е поръчала убийството й.

 1. Земята е плоска

теории

След слънчевото затъмнение през август редица последователи на теорията за плоската земя публикуваха редица „доказателства” в интернет в подкрепа на твърдението си. Тази конспирация живее втори живот благодарение на няколко YouTube канала и сайтове, в които вярващите в плоската земя обменят мнения и твърдения.

 1. Израелското правителство има армия от оборудвани с GPS акули, които използва срещу враговете си.

теории

След серия нападения на акули по бреговете на Египет през 2010 г. високопоставен представител на Южен Судан обвини израелското правителство за напастта. Това беше достатъчно на интернет, за да се получи вълна от теории: Израел беше обвинен в притежанието на флот от „риби убийци”, „делфини шпиони” и глутница оборудвани с GPS системи акули, които били изпратени в Египет, за да изпълнят пъкления план на правителството.

 1. ООН има план да убие всички нас

теории

В продължение на години план на ООН, наречен Agenda 21, срещаше ожесточени критики: Апоред много потребители на интернет планът всъщност е пъклена идея на Илюминатите да убият голяма част от популацията на земята.

 1. Робърт Кардашиян и Тед Круз са един и същи човек

  Според тази конспирация Робърт Кардашиян всъщност не е мъртъв, а се разхождал спокойно под формата на Тед Круз, за да завърже връзки с клана Кардашиян и да изгради политическата си кариера.

  Според тази конспирация Робърт Кардашиян всъщност не е мъртъв, а се разхождал спокойно под формата на Тед Круз, за да завърже връзки с клана Кардашиян и да изгради политическата си кариера.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук