На снимката: Церемония по предаване на влстта от служебния кабинет на Огнян Герджиков на третото правителство на Бойко Борисов

Служебният премиер Огнян Герджиков предаде поста на новоизбрания министър-председател Бойко Борисов, който за трети път влиза в Министерски съвет. В присъствието на всички членове на служебното и на новото редовно правителство в Гранитна зала на „Дондуков” 1 се проведе официалната церемония по приемственост в изпълнителната власт. В зала прозвуча химните на републиката и на Европейския съюз.

На снимката: Огнян Герджиков предаде поста на Бойко Борисов
На снимката: Огнян Герджиков предаде поста на Бойко Борисов

Герджиков поздрави Борисов за неговия голям успех, както и екипа му.

Но за да стане това факт, трябваше да бъдат проведени едни честни и демократични избори, защото ако изборите не бяха такива, може би не вие шяхте да бъдете премиер. Служебният кабинет проведе едни честни и демократични избори. Успя да направи решителни крачки към председателството на ЕС. Завещаваме ви една пълна хазна, заяви Герджиков и пожела на добър час на третия кабинет „Борисов”.

От своя страна новоизбраният премиер му благодари за положените усилия.

Свършихте доста работа“, каза Борисов и продължи: „Бих искал да използвам присъствието на медиите, за да опровергая една теза, която се налага – последните, които могат да бъдат упреквани, че искат да управляват за власт, това съм аз и колегите. Винаги съм считал, че демокрацията е най-хубавото, което се случва на България, каза Борисов.

Той отново повтори, че е дал на БСП властта на тепсия, но народът е казал друго.

Айде да спазваме демокрацията и да си гледаме работата вече всички, каза Борисов

и обеща, че ще положи максимално старание да се избегне хаоса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук