Начало Култура София Владимирова е новият председател на СЕМ

София Владимирова е новият председател на СЕМ

София Владимирова е новият председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). За нея гласуваха четирима от общо петима членове на медийния регулатор, съобщи БНР.

Първоначално кандидатурите бяха две – освен на Владимирова и на Розита Еленова. На първото заседание всяка от тях получи по два гласа. По-късно Еленова се отказа от надпреварата.

Една година е мандатът на председателя на СЕМ. Мандатът на досегашния председател на медийния регулатот Мария Стоянова изтича днес.

София Владимирова беше назначена за член на СЕМ в края на април 2016-та, от парламентарната квота, като зад нея застана управляващата партия ГЕРБ. Това е вторият й мандат. Между април 2010-та и юли 2013-та тя  също беше член на регулатора, като мандатът й беше прекратен с жребий. С гласа на Владимирова през 2010-та, Вяра Анкова  беше избрана за изпълнителен директор на БНТ. Преди да стане член на СЕМ, София Владимирова има опит в предаването „Сблъсък“ по бТВ и като пиар на бившия външен министър на ГЕРБ Румяна Желева (септември 2009 – до април 2010-та).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук