Снимкаа е илюстративна
Снимката е илюстративна

15-годишна присъда при първоначален строг режим получи композиторът Александър Радев. Окръжният съд в Пловдив го призна за виновен в умишленото убийство на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски. Той трябва да заплати и по 100 000 лв. на всеки от родителите на германеца.

Двамата мъже сключили брак през 2020 г. в родината на Ропел. Известно време живели в София, но на 3 май м.г. пристигнали в по-малкия град, където Радев имал наследствен имот, пише „24 часа“. Взели и домашните си любимци – декоративно прасе, 2 кучета и 8 котки.

На следващия ден семейството отишло на пазар, а след като се върнали в къщата, седнали да пият. Под влиянието на алкохола между тях избухнал скандал. Александър Радев взел нож и намушкал съпруга си. Осъзнал какво е направил и се обадил на телефон 112, за да потърси помощ. Придружил Ропел в болница, но въпреки опитите на лекарите той починал от нараняването.

На едно от съдебните заседания през м.г. Александър Радев заяви, че Ропел бил домашен насилник. По тази причина 30-40 пъти викал полиция.

„Въпреки всичко Андрей ми беше съпруг и най-обичаното от мен създание“, твърдеше композиторът. Той е осъждан за палеж и вече е реабилитиран. По делото има данни, че преди убийството на Ропел е упражнявал агресия и към други хора.

Присъдата на Радев подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук