Премиерът Бойко Борисов e на еднодневно посещение в Турция днес, където ще се срещне с президента Реджеп Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм. От Министерския съвет съобщиха, че визитата е договорена в телефонен разговор с Йълдъръм още през март.

Срещата с Ердоган ще се се проведе в двореца „Бештепе“ в Анкара. След това Борисов ще има разговор с Йълдъръм. На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, уточниха от Министерския съвет.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. В Анкара тя ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Визитата в Турция е няколко дни след срещите на Борисов с германския канцлер Ангела Меркел и с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон. Миналата седмица от Берлин той обяви, че ще положи усилия за нормализиране на отношенията между ЕС и Турция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук