Какво шоу! Спортът обединява, а футболът, за пореден път доказа важността си в развитите общества. София, България и светът станаха свидетели на зрелищно 3:3 между отборите на Бербатов и Фиго, като близо 40 000 зрители показаха, че обединени в една кауза, могат да спомогнат доброто да се случва.

638-397-stadion-vasil-levski

Средствата набрани от двубоя, ще отидат в помощ на децата от фондациите на Бербатов и Фиго.

5557691

Късметлиите на стадиона видяха феноменален гол още в 4-атата минута. Луиш Фиго центрира марково от десния фланг и намери Давид Трезеге в наказателното поле, който от воле с левия крак разпечата вратата.

Тимът на Бербатов обаче бързо отвърна на удара и  само четири минути по-късно изравни. Именно голмайстор №1 на България беше в основата на попадението. Гигс центрира към Митко, който стреля с глава, а в опита си да изчисти Марчена си отбеляза автогол.

2111392530

Радостта на United Stars не трая дълго, защото още в 11-ата минута Давид Трезеге с втория си гол в мача, отново даде аванс на звездната селекция на Луиш Фиго.

В 23-ата минута Кийн и Бербатов си припомниха годините, в които водеха атаката на Тотнъм. Дуото комбинира брилянтно, но техничният удар с пета на българина беше отразен от Йенс Леман. Все пак в края на полувремето Бербатов асистира на Кийн – 2:2.

2111392521

След почивката Симао беше изведен сам срещу вратаря Дейвид Джеймс и отборът на Фиго отново излезе напред в резултата – 3:2. В 61-ата минута Бербатов пусна хитър пас към Кийн, но Леман отново спря ирландеца. Последва натиск от страна на звездите на Фиго, а португалската легенда намери напречната греда с бомбен удар.

2111392536

В 69-ата Мартин Петров пусна прекрасен пас към Роби Кийн, а последният вкара на празна врата, фиксирайки крайното – 3:3.

2111392490

Бербатов (United Stars): Дейвид Джеймс, Гари Невил (Чорбаджийски), Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Красимир Балъков, Роби Кийн, Димитър Бербатов, Христо Стоичков (Мартин Петров);

Резарви: Божидар Чорбаджийски, Божидар Краев, Мартин Петров, Георги Миланов, Ивайло Чочев, Стилиян Петров, Кирил Десподов, Калоян Кръстев, Антонио Вутов, Тодор Неделев, Ияд Хамуд; Треньор: Мартин Йол;

2111392489

Фиго (All Stars): Йенс Леман, Мичел Салгадо, Карлос Марчена, Иван Кордоба, Димаш (Бабаяро), Робер Пирес, Кристиян Карембьо, Луиш Фиго, Яри Литманен, Давид Трезеге, Предраг Миятович;

Резерви: Себастиан Фрай, Селестин Бабаяро, Емануел Пти, Луи Саха, Даниел Боримировм, Луи Боа Морте, Шимао Саброса, Шота Арвеладзе; Треньор: Аврам Грант

5557694 (1)

Димитър Бербатов не скри задоволството си от постигнатите резултати след края на благотворителния мач, който неговата фондация организира съвместно с Луиш Фиго.

„Все още не мога напълно да осъзная какво се случи. Това е една голяма стъпка към осъществяването на мечтите ми за фондацията и бъдещето на талантливите деца ни деца. Целта ни бе да съберем колкото се може повече дарители на стадиона, за да видят всички колко талантливи деца имаме и как ги награждаваме. Винаги се стремя към повече. Следващият път ще се постараем да се представим още по-добре. Може пак да организираме благотворителен мач в България, но може и да го проведем в чужбина. Надявам се всички да са изпитали наслада от двубоя.

„Футболистите са доволни от посещението си в България. Всичко те заслужават благодарност, защото се съгласиха да дойдат без да искат нищо в замяна.

Относно бъдещето на кариерата си той заяви: „Сега ще отделя малко време на семейството ми, след което ако има реални оферти от клубове ще ги обмисля.“

Единият от организаторите на благотворителния мач между Юнайтед Старс и Фиго Ол Старс – Луиш Фиго, сподели, че е много доволен от шоуто, което се получи на стадион “Васил Левски”.

“Хората се насладиха на това фантастично събитие. Поздравления за организацията. Благодаря за подкрепата. Посетих и президента. Както Мандела казва, футболът има силата да промени света. Най-важното беше, че подпомогнахме двете фондации. Не беше футбол с марка “Шампионска лига”, но стана хубав мач. Бербатов беше вкарал някои млади, бързички футболисти с повече сили. Но всички знаят, резултатът не е най-важен”, заяви Фиго.

Легендата на българския футбол Красимир Балъков уважи благотворителния мач, организиран от Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Той заяви, че се надява подобни двубои да станат традиция у нас, както е и по света, защото те помагат на много деца.

“Благодаря на публиката за уважението и това, което направиха днес. Напълниха стадиона и показаха, че сме влезли в Европа. Всички са доволни от шоуто. Първите 45 минути бях футболист, а през втората част помагах на Йол на пейката. Благодаря на всички на стадиона. Това показва, че ние сме мислещи хора, които обичаме да помагаме и сме готови да участваме в подобни благотворителни мачове. Върнаха се големи спомени. Близо 5 години бяхме с Фиго в Спортинг. Припомнихме си много неща от времето заедно. Оставаме приятели завинаги. Мисля, че подобни мачове са една от първите крачки чрез футбола да се събират средства за благотворителни кауза. Надявам се това да стане традиция, както е в много други страни”, сподели Балъков.

Бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров изрази радостни емоции след края на благотворителния мач, игран в София.

„Невероятна емоция. Радвам се, че хората ни изтърпяха на това темпо. Получи се добър мач с някои добри отигравания. Да не забравяме, че каузата е благотворителна. Това, което направи Бербатов, е нещо невероятно – толкова много звезди на едно място. Получи се един празник. Всички гости ще си тръгнат очаровани. Благодарим на хората от все сърце и да се надяваме, че ще има още такива събития“, каза Петров.

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс беше впечатлен от атмосферата на стадион „Васил Левски”

 „Важно е все пак в такива мачове да сме във форма. Мисля, че всички се представиха на ниво. За всички нас е важно благотворителните каузи да са успешни. Правим го с голямо желание. Всичко, което се случи, е огромна чест за нас. Публиката беше страхотна, бяха много дружелюбни“, заяви Гигс.

Неповторимият Христо Стоичков обсипа със суперлативи Димитър Бербатов и го похвали за голямото шоу, което се състоя на стадион „Васил Левски“.

„Бербатов е едно момче с ясни идеи, един феномен в българския футбол. Димитър заслужава уважение. Нищо не ми костваше да хвана самолета и да дойда в България. Децата се нуждаят от обич, от закрила. Сега, след края на кариерите ни, е нормално да обърнем внимание на това извън терена. Знаете колко бедност има по света, колко дечица се нуждаят от помощ. Знам, че в България има много надарени и кадърни деца, които се нуждаят от помощ“, сподели Стоичков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук