кадастър

Скиците, които се издават от Агенцията по кадастъра вече може да се заявяват и вадят онлайн. Като електронната услуга е и значително по-евтина от тази „на гише”.

Нов офис на кадастъра работи от днес в София. Той се намира на ул. „Сердика“ 5, а следващата седмица се открива трето гише на ул. „Кракра“ 3. Отделно в  районните кметства на  Нови Искър, Подуяне, Люлин, Надежда и Илинден има изнесени офиси. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков във връзка с предприетите мерки за намаляване на административната тежест за гражданите.

Услугите, предоставяни по електронен път са с до 30% по-евтини от нормалните, от тези, които плащаме на гише. От 26-ти започваме обучение между кадастърни служби, службите по земеделие“, посочи Нанков.

Изготвена е и електронна кадастрална карта на имотите във всички областни градове и по-големите общини в България. Тя е качена на сайта на Агенцията и ползването й е безплатно за гражданите. В нея са включени и всички апартаменти в София, за които най-често се вади скица.

Много ведомства не изискват електронни документи, не ги признават и искат да бъдат на хартия. Връзката между данните в регистрите на отделните институции ще задължи администрациите да ползват електронните услуги.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук