Нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички са част от нарушенията открити при проверки на КАТ-Бургас през уикенда в курорта Слънчев бряг. Акцията  е проведена по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов с  цел да се осигури спокойствието на туристите. Контролът включва както движещите се в курорта превозни средства, така и атракционни дейности и търговия.

МВР засилва контрола в Слънчев бряг като изпрати пет допълнителни екипа на КАТ – Бургас. Незаконни търговски обекти блокират тротоарите в курортния комплекс и туристите се придвижват по  алсфалтираните алеи, което създава риск за пътни инциденти.

спряна е дейността на нарушителите, но ресорният вицепремиер Валери Симеонов настоява за проверка на  фирмите, заради съмнения за свързани лица и обща собственост. Според него неспазването на установените норми създава хаос и нарушава условията за нормална почивка на курортистите, и прогонва от Черноморието богатите туристи.

От тази седмица във Варна и Бургас действат координационни центрове за осигуряване на правата на българските и чуждестранни граждани, които почиват по Черноморието. Тяхното създаване беше договорено в началото на месеца на работна среща на вицепремиера и представители на държавни институции, които са ангажирани с подготовката и обезпечаването на летния туристически сезон.

Преди две седмици вицепремиерът Валери Симеонов откри горещата телефонна линия за подаване на сигнали и жалби в областта на туризма и шума в заведенията, като част от мерките, които се предприемат срещу проблемите в сектора, нелегалните хотелиери и сенчестия туризъм.

В хотелите и курортите след 22 часа се забраняват шума и високите децибели, а след 24 часа и силната музика в кръчми и заведения.

Преди дни Симеонов се закани и на алкохолния туризъм по Черноморието и т.нар „бар кроул”, практикуван масово от чужденци. И подчерта, че вече се вземат конкретни мерки за нормализиране на ситуацията. С помощта на държавното акционерно дружество и местната дирекция на полицията, договорите за алкохолни турове ще бъдат прекратени заради наличието на нарушения на обществения ред.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук