Испания и Германия ще спорят за трофея от Европейското първенство за младежи до 21 години в Полша! Това стана факт след като Ла Фурия не остави шансове на Италия, а Маншафтът отстрани Англия след изпълнение на дузпи.

С хеттрик за испанския  успех се отчете играчът на Атлетико Мадрид Саул Нигес. През първата част двата тима показаха равностойна игра, а положенията пред двете врати се брояха на пръсти.

5582099

Първият гол за Испания отбеляза Саул Нигес в 53-ата минута, след като получи топката на границата на наказателното поле и Джанлуиджи Донарума нямаше какво да направи.

Няколко минути след попадението Италия остана с човек по-малко, след като Роберто Гаярдини получи втори жълт картон за излишен фаул в средата на терена срещу Себайо.

Противно на логиката Италия стигна до равенството чрез Федерико Бернадески в 63-ата минута. Крилото на Фиорентина стреля след пробив от границата на наказателното поле, а при удара топката рикошира в крака на Хесус Вайехо и траекторията й заблуди Кепа, за да влети във вратата му.

Радостта на италианците беше твърде кратка, след като в 65-ата минута Саул Нигес отбеляза втория си гол в мача с удар от сериозна дистанция, като скромна вина за гола имаше и вратарят на Италия Донарума, който закъсня с реакцията си.

Испанците стигнаха до трети гол в 72-ата минута. Марко Асенисо проби отляво, нахлу в пеналта и намери Нигес, който прати топката за трети път в мрежата зад Донарума. До края на мача испанците продължиха да бъдат по-активни, но не стигнаха до нов гол, а в добавеното време Донарума спаси тима си от четвърто попадение след удар на Иняки Уилямс.

В другия полуфинал  отборът на Германия елиминира Англия след изпълнение на дузпи.
В редовното време и продълженията двата тима завършиха 2:2, а при наказателните удари Германия се наложи с 4:3.

5581905

Бундестимът стигна първи до гол в Краков, след като Дейви Зелке откри в 35-ата минута. Британците изравниха чрез Демарай Грей само шест минути по-късно, а след почивката постигнаха и пълен обрат с попадение на Тами Ейбрахам в 50-ата минути.

Германия не се предаде и стигна до изравнителен гол чрез Феликс Плате 20 минути преди края на редовното време. В продълженията двата тима не си отбелязаха нови попадения, а при дузпите последният изпълнител за трите лъва Нейтън Редмънд сбърка срещу Юлиан Полерсбек и прати Бундестима на финал.

5581904

Селекционерът на Англия логично беше разочарован след отпадането от Европейското първенство.

„Бяхме прекалено близо да стигнем до финала. Аз бях много обнадежден по време на дузпите. Въпреки пропускът накрая, няма нищо – все пак това е футболът. Дузпите са хазарт, със сигурност не показахме най-доброто, но мачът беше наистина тежък. Има напредък в това, че сме на полуфинал. Израстнахме много през този турнир.

 

Най-важното нещо е, че играчите играят за клубовете си и ще се развиват все повече. Това е жизнено важно за тяхното развитие. Нужен е само мъничко опит”, сподели Ейди Буутройд.

Щастливият селекционер на Германия Щефан Кунц отдаде значимото и на съперника Англия.

„Донякъде излъгах, че не сме тренирали въобще дузпи, тъй като няма как на такава фаза от турнир с елиминации да не изпробваш някой неща. Нямахме никакви сантименти към Англия, въпреки историческото наследство, което Германия има над Англия. Срещнахме една много силна Англия, но мисля, че ние доминирахме, създадохме много шансове”, заяви специалистът, който има победа над Англия с дузпи и като футболист – на Евро 1996.

Имахме проблем при статичните положения и Англия изравни първият път именно от корнер. Това е футболът, има загубили и победители, но ние имаме пълното уважение към английския национален отбор.”

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук