Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова не успя да се класира за трети път в кариерата си на ¼ финал в Ийстбърн, след като загуби епична двудневна битка с №2 в световната ранглиста Симона Халеп.

В сряда Пиронкова водеше със сет и пробив във втората част, но организаторите се видяха принудени да прекъснат двубоя, поради проливен дъжд.

62c408e9edb1a3d08c267e82f12e9add

Родената в Пловдив тенисистка влезе уверено в доиграването и поведе с 3:1 гейма. За съжаление румънката намери своя ритъм и не само върна пробива, но и направи още един такъв, за да поведе с 5:3.

Пиронкова успя да достигне до нов брейк в гейма, в който световната №2 сервираше за сета. Това доведе до тайбрек, в който Халеп беше по-концентрирана и спечели със 7:4 точки.

2111402841

В решителния трети сет българката първа стигна до пробив, с който поведе с 4:2, но още в следващия гейм Халеп го върна, а след това изравни за 4:4. Ключов за изхода на срещата се оказа единайстият гейм, в който 25-годишната румънка реализира нов пробив, за да поведе с 6:5 и да спечели мача на свое подаване.

На четвъртфиналите Симона Халеп ще се изправи срещу шестата в схемата Каролине Возняцки (Дания).

Пиронкова си тръгва от Ийстбърн с 55 точки за световната ранглиста и вече насочва вниманието си към жребия за турнира от Големия шлем Уимбълдън, който е утре.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук