Най-добрият български баскетболист – Александър Везенков, говори пред журналистите в Правец. Националът, който беше избран от Бруклин Нетс под №57 в Драфта на Националната Баскетболна Асоциация, заяви, че нищо не се е променило. Тежкото крило е в България за да се присъедини към националния отбор.

vezenkov

„Щастлив съм, че един отбор ще следи сериозно изявите ми, но това което ме интересува е представянето ми в Барселона и да успея да се докажа там. Надявам се да съм здрав, да продължавам да работя и да помагам на отбора.

След като сезонът не беше успешен за клуба, защото не спечелихме нищо и не играхме и един финал, не мога да кажа, че всичко е било наред в изминалата година. Все пак, аз съм доволен от себе си, но ще продължавам да работя и да се развивам и се надявам следващия сезон да е много по-успешен.

Новият треньор показа на какво е способен с Баскония и нямам търпение да започна да работя с него, но това ще стане след националния отбор. Сега мисля само за класиране напред в квалификациите на световното първенство.“

5393924

Везенков заяви, че по време на драфта е имало момент, в който е загубил надежда за сбъдването на голямата си мечта.

 

„Гледах драфта. Ако трябва да съм откровен, очаквах друго и след като мина 56-я избор казах, че няма да попадна в Драфта, но Жоро Давидов ми каза – „Още имаме шанс“. След като прочетох името си, бях спокоен, но както казах, това е едно признание и нищо повече. Нищо не е гарантирано и трябва сериозно да работя за да имам шанс да играя там.

5244605

От Бруклин се свързаха с мен и ми казаха, че са доволни, че съм част от тяхното семейство. Казаха, че ще ме наблюдават и ще ме следят, както и че ще подготвят програма, по която да работя. Те прецениха, че трябва да остана в Барселона и това е правилно, защото аз нищо не съм постигнал c Барса и трябва да се докажа първо в Испания и в Евролигата преди да отида там.

Сега мисля само за това как с Барселона да побеждаваме, да печелим титли, а какво ще стане след това не е ясно. За Бруклин Нетс ще видим след 1-2 или повече години, когато те преценят.“

4550311

Везенков беше категоричен, че е готов да даде всичко от себе си, за да помогне на България да продължи напред в квалификациите за световното първенство.

„Хората имат очаквания. Аз съм готов да помогна на националния отбор с каквото мога. В отбора има много класни и опитни играчи, които трябва да ни поведат нас младите, защото и аз се слагам в групата на младите, и да се класираме.

Всичко останало ще е провал. Ние сме един добър колектив и всички трябва да се борим заедно. Всички ще се опитаме да направим така, че да победи България, защото това е най-важното. През миналата година играхме много хубав баскетбол и бяхме близо до успеха.

Ще видим на 16 август дали ще играем по-добър баскетбол. Все пак, не това е най-важното, защото ако се класираме напред, всичко ще бъде наред и никой няма да помни дали сме играли красив баскетбол, а само, че сме се класирали. Ще играем срещу два много силни отбора и ще ни е много трудно, но няма друг път. Трябва да тренираме много здраво, да има строга дисциплина и да победим“, завърши Везенков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук