Двайсет години изминаха от публикуването на първите страници на най-добрият комикс за всички времена. На 22 юли 1997-ма година, за пръв път светът се запознава с „One Piece”. Най-четената японска манга в момента може да се похвали с 873 части и 797 анимирани епизода. Феновете на култовата поредица са в очакване и на ТВ сериал, като тази почти непосилна задача вече е в ръцете на продуцентите на „Бягство от затвора”.

 Monkey_D._Luffy_Manga_Pre_Timeskip_Infobox

Но, може би най-голямото признание дойде от правителството на Япония, което обяви 22-ри юли за национален празник на „Оne Piece”!

Поредицата проследява приключенията на Мънки Д Луфи и екипажа му в търсене на великото съкровище One Piece, оставено от екзекутирания от флотата Крал на Пиратите Голд Роджър.

goldroger_by_sergiart-d8ef3z6

През 2015-та година One Piece се превърна в първия комикс, достигнал 320,866,000 легално продадени копия. Това постижение беше отразено и в Книгата за световните рекорди на Гинес.

Most-copies-published-for-the-same-comic-book-series-by-a-single-author---monkey_tcm25-385941

Главният редактор на „Weekly Shonen Jump” (списанието публикуващо One Piece) Хироуки Накано, съобщи шокиращата новина, относно започването на снимките на ТВ сериал базиран на легендарната поредица.

„През последните двайсет години, много често обсъждахме идеята. Заехме се сериозно с нея обаче преди три години. Както знаете, сценария на One Piece е много труден за следване, но ние намерихме добър партньор и се радваме, че именно на 20 годишнината се стигна до този проект.”

Създателят на поредицата Еиричиго Ода е поставил условие пред продуцентите, че: „Абсолютно не трябва да предават феновете, които са подкрепяли мангата в продължение на 20 години.”

one-piece-author-eiichiro-oda-is-seen-in-front-of-his-own-character-luffy

В съобщение от Аделщайн, разбираме, че самият продуцент също е фен на поредицата от 20 години насам и според него това ще бъдат най-скъпите телевизионни серии правени някога.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук