Преглед на полето meta description: Отлична новина зарадва феновете на най-добрия български тенисист Григор Димитров. След страхотната титла в Синсинати, 26-годишният хасковлия ще бъде поставе

Отлична новина зарадва феновете на най-добрия български тенисист Григор Димитров. След страхотната титла в Синсинати, 26-годишният хасковлия ще бъде поставен на много добра позиция на старта на последния за годината турнир от Горлемия шлем US Open. Той ще бъде под №7 в Ню Йорк. Надпреварата започва следващия понеделник (28 август). Тази седмица Гришо си е дал почивка, за да може да се възстанови от тежките мачове в Синсинати.

В първите два кръга на US Open Димитров ще играе с непоставени играчи, а при победи ще срещне в третия кръг в най-лошия случай съперник от поставените от номера между 25 и 32.

Тенисистите между 5-о и 8-о място в турнирите от Големия шлем имат предимството да не срещат играчи между 1-ва и 4-та позиция преди четвъртфиналите. До момента Димитров не е успявал да прескочи осминафиналите в Ню Йорк. През миналата година Анди Мъри го победи в тази фаза с 3:0 сета.

При жените Цветана Пиронкова няма да участва в турнира, заради контузия в рамото. Другите две българки Виктория Томова и Сесил Каратанчева стартират от първия кръг на квалификациите. Днес Томова се изправя срещу представителката на домакините Ирина Фалкони, а утре Каратанчева среща Аранча Рус от Холандия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук