3-ма вицепремиери и 11 министри ще бъдат на парламентарен контрол днес. В контрола ще участва вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Той ще отговори на въпрос за драстично несъответствие във финансовите данни за износа на ценни кожи с косъм от регистъра UNCTAD към Комисията за търговия и развитие на ООН, както и за писмени споразумения между административнонаказващ орган от Закона за митниците.

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов също ще участва в контрола и ще отговаря за инвестиционно намерение на ферма за ларви „Насекомо“ АД за вътрешно преустройство и смяна на предназначението на производствено-административна сграда в пилотна ферма за насекоми в с. Лозен, Столична община.

Третият вицепремиер е министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Въпросите към него се отнасят за изграждане на естакада над свлачището в района на местност „Трифон Зарезан“, край гр. Варна, както и начина, по който Министерството на регионалното развитие и благоустройството смята да реши проблемите с качеството на питейната вода на територията на община Хасково.

На депутатски въпроси ще отговаря и новият министър на отбраната Драгомир Заков. Рекорден брой са въпросите пък към другия силов министър – Бойко Рашков. Към министъра на вътрешните работи са зададени 51 въпроса.

На питания ще отговаря и министърът на енергетиката Александър Николов. Сред въпросите към него има и такъв, свързан с гарантиране на енергийната сигурност на България.

В днешният парламентарен контрол ще участват още министърът на образованието Николай Денков, министърът на правосъдието Надежда Йорданова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на здравеопазването Асена Сербезова, министърът на транспорта Николай Събев и други.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук