Сирия

Около 30 войници от сирийската армия са загинали при сблъсъци с джихадисти в южно предградие на столицата Дамаск при напористо контранастъпление на екстремистите от „Ислямска държава“. Тази информация беше разпространена от организацията „Сирийски наблюдател за човешки права“ (СНЧП).

Правителствените войски се опитват да сложат край на дългогодишното присъствие на джихадисти в палестинския лагер Ярмук и съседната община Хаджар ал-Асуад, намиращи се в южните части на Дамаск.

Миналата седмица войските успяха да прекъснат пътя, свързващ двете крепости на ислямистите, но ИД предприе контранастъпление и възстанови връзката. При изненадващи операции на джихадистите досега са били убити 30 правителствени войници.

Силите на режима предприемат някакви ответни действия, превзели са някои позиции и сгради, но не са отбелязали стратегически напредък, смятат от СНЧП. Правителствените войски контролират 60% от Хаджар ал-Асуад, а екстремистите от ИД все още държат в ръцете си 80% от Ярмук.

В понеделник силите на президента Башар Асад продължиха артилерийския обстрел и бомбардировките срещу позиции на джихадистите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук