Служебното правителство пое властта от коалиционния кабинет на Бойко Борисов на церемония в Министерския съвет.

Премиерът в оставка изрази надежда служебното правителство да направи ревизия на работата на всички министерства.

„Надявам се да направите не ревизия, призовавам ви да разровите всичко, което има по министерствата, за да може тази спекулация по тази тема да се прекъсне. Ако има нещо, което да ви притесни, не само да го осветлявате, а директно на прокуратурата да бъде предавано”, заръча Борисов.

Той пожела на служебния премиер предстоящите парламентарни избори да протекат без никаква манипулация.

Бойко Борисов пожела успех на служебното правителство, защото по думите му отстрани може да е лесно да се управлява държава, но всъщност сами ще се убедят колко е трудно.

От своя страна, служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков заяви, че за него е чест да приеме този висок пост от Борисов, тъй като той е най-дългогодишният премиер на България в най-новата ни история.

„Искам да ви уверя, че ние първо оценяваме високо това, което сте направили и ще надграждаме на това, което сте направили. Но вие искахте да се направи сериозна ревизия, не смятам да ви скършвам хатъра”, каза проф. Герджиков.

„Ще го направим с надеждата, че няма много лоши неща да излязат, но ако излязат, длъжни сме пред хората на България да направим това, което повеляват законите на страната”, каза още служебният премиер.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук