Париж и Барселона са страхотни места за посещение. Единственият проблем? Всеки друг мисли така. Вместо това, защо да не видите не по-малко впечатляващи забе

Париж и Барселона са страхотни места за посещение. Единственият проблем? Всеки друг мисли така. Вместо това, защо да не видите не по-малко впечатляващи забележителности в някоя от най-слабо посещаваните страни в света?

Ето ги седемте държави, които имат най-малко туристи, според Световната организация за туризъм – от полинезийски рай до скрит европейски скъпоценен камък, пише Profit.bg.

Лихтенщайн (69 000 посетители)

0000000

Сгушен между Швейцария и Австрия, Лихтенщайн е шестата най-малка страна в света. Но не се заблуждавайте от размерите й – с приказните си замъци, планински пейзажи и очарователна кралска история, това необичайно място има какво да предложи. Тук няма летище, така че посетителите трябва да пътуват до близкия Цюрих.

Тувалу (2 000 посетители)

00000

Ако харесвате изолацията, живописните и отдалечени плажове, това е за вас. Всичко това ще намерите на тази верига от девет красиви острови, разположени на около половината път между Хавай и Австралия. С топлото време, пенливи тюркоазени води и златисти пясъци, е трудно да се повярва, че този островен рай е имал едва 2000 посетители миналата година.

Белиз (386 000 посетители)

0000

Руините на маите, зашеметяващ бариерен риф и буйни тропически гори са само част от причините да идете до най-малко посещаваната страна в Централна Америка. По-специално за търсещите адреналина тук има всичко – джунгла, гмуркания, конна езда през буйни хълмове и канута по реките.

Сан Марино (60 000)

000

Забравете за туристическите тълпи в Тоскана и се отправете към тази малка страна (с население от около 30 000 души) в северната част на Италия. Тук ще се насладите на не по-малко красиви гледки, вкусна храна и вино (о, и на безмитно пазаруване).

Сиера Леоне (74 400 посетители)

00

Тази западно-африканска страна стана известна по време на кризата с Ебола през 2014 г., но от март 2016 г. се счита за безопасна. Пътуванията до тук не само ще помогнат за възстановяване на страната, но и ще дадат възможност за проучване на плажовете с палмови дървета и страхотната кухня (пикантни ястия, пържени ядки и много риби), както и приятелски настроени местни жители.

Молдова

01

Енофилите, отбележете си – Република Молдова има богата винена традиция, датираща от 3000 г. пр. Хр. Всъщност винарната Milestii Mici притежава световния рекорд на Гинес за най-голямата винарска колекция. Но тази малка нация има не само грозде (макар и да не трябва да пропускате да опитате Шардоне). Сгушена между Украйна и Румъния, страната е известна и със своите манастири и хълмове – идеално място за колоездене и приключения.

Бутан (155 000 посетители)

02

Тази малка страна в Хималаите измерва богатството си (т.е. БВП) в щастие. Тя също така се гордее с красиви будистки манастири, зашеметяващи планински върхове и цветни фестивали. Пътуването до тук не е евтино, най-малкото че всички посетители са задължени да плащат дневна тарифа за посещение от 200 долара (или повече, в зависимост от сезона). Това включва настаняване, храна, екскурзовод и вътрешен транспорт.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук