Американският актьор Морган Фрийман ще влезе в поредния запомнящ се образ. Новата му роля ще бъде на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл. Новият био

Американският актьор Морган Фрийман ще влезе в поредния запомнящ се образ. Новата му роля ще бъде на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл. Новият биографичен филм ще се фокусира върху времето, прекарано на поста. По информация на онлайн изданието на сп. „Варайъти“, лентата с участието на 80-годишния Фрийман ще се казва „Пауъл“.

Филмът ще разгледа мандата на държавния секретар по времето на републиканския президент Джорд Буш-син, който продължава от 2001 г. до 2005 г. В него, освен детайли от кариерата му, ще бъде пресъздадена и паметната му реч пред Общото събрание на ООН от 2003 г., с която той настоява за отстраняването от власт на иракския диктатор Садам Хюсеин, след появата на съобщения, че неговите сили разработват ядрено оръжие.

Фрийман ще работи по филма заедно с режисьора Реджиналд Хъдлин. Автор на сценария е Ед Уитуърт. Следващата година ще се окаже натоварена за актьора, тъй като освен в „Пауъл“, той ще вземе участие и в игралния филм „The Nutcracker and the Four Realms“ по приказката „Лешникотрошачката и царят на мишките“ от германския писател Е.Т.А. Хофман.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук