Удрят ни силни магнитни бури

Пет мощни магнитни бури ни удрят през февруари. Първата ни удари още на 1-ви, а последната ще продължи до последния ден на месеца, съобщиха от БАН. Периодите на магнитни бури са проблем за хората с мигрена, повишено кръвно налягане и сърдечни проблеми, както и за хората с хронични заболявания.

Ето магнитните бури през февруари 2023 г.:

От 7 до 10 февруари: колебания от 3 до 4 бала. Най-опасният ден е 9 февруари. От 14 февруари до 16 февруари: колебания от 3 до 4 бала. Най-опасният ден е 15 февруари.От 22 февруари до 23 февруари: колебания от 4 до 3 бала. Най-опасният ден е 22 февруари. А на 28 февруари – флуктуации от 3 бала.

През тези периоди е най-добре да се ограничи всяка трудна и напрегната работа, да се отделя повече време за здравето си, да не се пуши и пие, да се приема повече чиста вода. Прекаляването с храна може да задълбочи неразположението, предизвикано от магнитните бури.

Разхождайте се на чист въздух и укрепете имунитета си с витамини, препоръчват специалистите. Хората, които страдат от хипертония, трябва да следят редовно кръвното си.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук