Последният сезон на „Игра на тронове” разочарова много от верните фенове на сериала. Факт е обаче, че не са много продукции, които толкова време да успяват да поддържат такъв зрителски интерес и буквално – истерия.

За тези 8 години, сериалът е сниман на много места по света. Картините, които ни показаха, често бяха по-зашеметяващи от сценария. Ето обаче кои са най-красивите истински места, участвали по един или друг начин в „Игра на тронове”, които може да посетите.

КЪЩАТА НА НЕУМИРАЩИТЕ: Кула Минчета, Дубровник, Хърватия

Кулата Минчета е най-високата точка от стените на Дубровник. Освен, че предлага една от най-красивите гледки към града, кулата участва и в сезон 2 на „Игра на тронове”. Екстериорът се разпознава лесно по кръглите стени, които толкова много объркаха Денерис, която търсеше входа.

Кула Минчета

ДРАКОНОВ КАМЪК: Плажът Итзурун, Зумая, Испания

Близо до края на първия епизод на сезон 7, Денерис пристига в Драконовият камък, заедно с Тирион и нарастващата й армия от дотраки и непознати воини. Замъкът-остров в истинския живот се намира на плажа Итзурун в Испания, на около 30 мили от Билбао.

Плажът Итзурун

ЖЕЛЕЗНИЯТ ОСТРОВ: Балинтой, Северна Ирландия

Скалистият бряг на пристанище Балинтой в Северна Ирландия, е всъщност домът на семейство Грейджой и Железния флот.

Балинтой, Северна Ирландия

УИНТЪРФЕЛ: Замъкът Уард, Белфаст, Северна Ирландия

Готическата архитектура и прекрасните градини правят замъкът Уард привлекателно място за снимки. Домът на семейство Старк е едно прекрасно място, което да посетити.

Замъкът Уард, Белфаст

КРАЛСКИЯТ ЧЕРТОГ: Дубровник, Хърватия

Този средновековен град, защитен от ЮНЕСКО, е част от сериала още от самото начало. Йезуитското стълбище е мястото, от което можете да тръгнете, за да върви по стъпките на Серсей Ланистър, от прословутия „път на срама”.

Дубровник

ВАЛЪТ: Исландия

Едни от най-спиращите дъха места, които може да видим в епизодите, са в Исландия. Там са правени най-вече снимките на север от Вала – където е вечна зима, в която могат да оцелеят само диваците. В действителността обаче всеки има възможността да види някое от пленителните исландски забележителности – например най-големия глетчер на острова, а и в Европа – Ватнайокул.

Вала

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!