Дирекция “Миграция” на МВР е извела общо 68 незаконно пребиваващи чужденци на територията на България от началото на 2017 г. Това става ясно от седмичната справка на МВР. Принудително са били изведени 19 лица, останалите са напуснали страната доброволно.

За първите три седмици на годината у нас са установени нови 112 мигранти, става ясно още от справката, като през последната седмица тяхната бройка е 38. Спадът на мигрантите е значителен, ако се съпостави с установените 482 мигранти за първите три седмици на 2016 г. Ниските температури и обилния снеговалеж са сред основните причини за намаления мигрантски натиск. В същото време, мигранти, които отдавна се намират на българска територия и са регистрирани, продължават да правят опити да напуснат страната по посока страните от Централна, Западна и Северна Европа. Общо 323 мигранти са били задържани при опит да напуснат България по незаконен начин. 302 от тях са били хванати на българо-сръбската граница. Половината от тях са афганистанци, 30 % са пакистанци, а 10% са иракчани.

В центровете на Държавна агенция за бежанците се намират 4000 души. В центровете от затворен тип, които са към “Миграция” на МВР се намират 1123 мигранти, 70% от които са от Афганистан и очакват да бъдат върнати в родината им. Още 534 чужденци са заявили, че се намират за своя сметка на външни адреси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук