Младежкият театър „Николай Бинев” празнува 72 години от създаването си със спектакъла „Любовна песен” на Андрю Волкоф.

В спектакъла участват Силвия Лулчева, Светослав Добрев, Рая Пеева, Александър Хаджиангелов и Николай Луканов. След края на представлението, актьорите ще изтеглят победителите от играта „Младежкият театър празнува”. Тегленето ще бъде предавано на живо във фейсбук страницата на театъра.

Играта продължава до 27 януари 2017 г. Всеки може да участва, като гледа спектакъл, надпише билета си и го пусне в урната на фоайето на театъра. Трима от всички участващи печелят карта с 20, 30 или 50% намаление от цената на билетите за двама до края на театралния сезон.

През 1944-1945 е първият театрален сезон на Младежкия театър. През годините в него са поставяни различни постановки, както класически, така и съвременни. Фокус на театъра са и спектаклите, насочени към деца и младежи. Емблематични са мюзикълите „Някои го предпочитат…” и „Страхотни момчета”.

Младежкият театър носи името на българския актьор Николай Бинев. Той е популярен с безбройните си превъплъщения в театъра и киното. Изключително отдаден е на работата си за Младежки театър.

Николай Бинев изпълнява и арии от опери, в издаденият през 2004 компакт-диск „Николай Бинев пее“ с 23 негови изпълнения.

Актьорът има различни награди и отличия, сред които „Заслужил артист“, I награда на II национален преглед на българската драма и театър (1959) за ролята на Андрей от „Всяка есенна вечер”, Награда за най-добра мъжка роля на МФ на телевизионните театри (1971).

Носител е на две наградата Аскеер: за водеща мъжка роля в спектакъла „Две усмивки на Чехов“ и за цялостно творчество през 2000 г., както и на Златно перо и Златна муза.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук