Братът на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия Стоилов е ръководил организирана престъпна група. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Русе вчера.

Обвинения са повдигнати на 8 души – освен Илия Стоилов с повдигнати обвинения са още 6 мъже и една жена.

Мъжете са съучастници в организираната престъпна група, която е действала от началото на 2015 г. на територията на Русе и се е занимавала основно с изнудване.

„Има повдигнати обвинения за т.нар.вторични престъпления, като на четири от лицата, включително и жената, която е задържана ,са повдигнати обвинения за отвличане, извършено на 31 март 2015 г. и последващо изнудване на лицето. Същото лице е било служител на организатора на групата и тъй като е бил заподозрян в извършване на кражба, с помощта на сила и заплаха е бил принуден да поеме имуществено задължение и да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лв.. Обвинение е повдигнато и за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси на още един участник“, каза Румяна Арнаудова.

В събота са разпитани 15 свидетели, но самоличността на двама от тях се пази в тайна.

Извършени са 21 разпознавания, 15 претъсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили.

Извършени са и 6 лични обиска. При всички тях са открити метални палки, три пистолета – газов, боен и преработен от газов в боен, 107 патрона, 2 ножа, артилерийски гръм, равнозначен на 400 грама тротил, както и 2000 евро, за които се смята, че са придобити от организираната престъпна група.

Сред задържаните е и Мануел Манов – син на шефа на КАТ-Русе Михаил Манов.

На него му е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, ръководена от брата на народния представител, но няма обвинение за вторичните престъпления.- отвличане, изнудване и държане на огнестрелни оръжия без разрешение, обясни Румяна Арнаудова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук