Случвало ли ви се е да се натъквате на едни и същи цифри, докато вървите от работа към къщи, или пък да срещнете най-добрия си приятел на най-невероятно мяс

Случвало ли ви се е да се натъквате на едни и същи цифри, докато вървите от работа към къщи, или пък да срещнете най-добрия си приятел на най-невероятно място? Чудите се как може да бъде обяснено това? Най-вероятното обяснение е, че става дума за чисто случайност, пише avtora.com. Ето 8 безспорни факта, които звучат като пълна измислица.

1. Марк Твен предрекъл собствената си смърт

Писателят е роден през 1835 г., когато Халеевата комета е преминала около Земята. Природният феномен се наблюдава веднъж на 76 г., а Твен е заявил, че ще умре в годината на следващото й преминаване. Марк Твен умира през 1910 г.

2. Ферари и Месут Йозил: съвпадение или прераждане?

Основателят на автомобилната марка Ferrari – Енцо Ферари – умира на 14 август 1988 г. Месеци по-късно, на 15 октомври същата година, се ражда футболистът на „Арсенал“ Месут Йозил. Външната прилика между двамата е поразителна.

3. The Simpsons предрекоха съдбата на Доналд Тръмп

4

Никой не е вярвал наистина, че Тръмп ще бъде 45-ият президент на САЩ, но явно The Simpsons са го знаели отдавна – още през далечната 2000 г.

4. Писател предрекъл потъването на „Титаник“

През 1898 г., цели 14 години преди потъването на „Титаник“, писателят Морган Робъртсън разказва за потъването на огромна плаваща машина из страниците на фантастичната си книга. Тя носи името „Титан“, но приликите не свършват дотук. Подобно на най-известния кораб в света, „Титан“ също бил определян като непотопяем.

5. Датски велосипедист се спасява от две самолетни катастрофи

Мартен де Йонг оцелява не при един, а при два инцидента със самолети. Той е трябвало да бъде на борда на изчезналия малайзийски самолет, но избрал да пътува час по-рано. През 2014 г. пък, за да спести пари, не се качва на друг злополучен малайзийски самолет – този, който падна на територията на Украйна.

6. Странната връзка между Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди

И двамата са застреляни публично в тила, и двамата умират в петък, при това в навечерието на големи празници – Кенеди е убит преди Деня на благодарността, а Линкълн – преди Великден. По време на убийствата са били придружавани от съпругите си и от приятелска двойка. И двамата имат близък приятел на име Били Греъм. Имат и по четири деца.
7. Антъни Хопкинс и дълго издирваната книга

Преди да започнат снимките на „Момичето от Петровка“, Антъни Хопкинс е искал да се запознае с ролята си, като прочете книгата. Дълго време обаче не успявал да я открие, докато един ден съвсем неочаквано не попадал на нея. Пътувайки в метрото, той погледнал върху багажа си и видял дълго издирваната творба на Джордж Файфър. Години по-късно актьорът и писателят се срещнали и станало ясно, че Джордж също няма екземпляр от книгата си, защото заел последния на приятел, който по невнимание го е изгубил в метрото.

8. Разделени при раждане близнаци с почти идентичен живот

2

Двама близнаци са разделени при раждането си и израстват, без да знаят за съществуването на другия. Но въпреки това в живота им има безброй прилики. Осиновителите им кръщават и двамата Джеймс. Всеки от тях избира да стане полицай и се жени за жена на име Линда. И двамата имат синове, чиито имена са еднакви, и куче, което се нарича Той. По-късно и двамата братя се развеждат и продължават живота си с дами на име Бети.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук