Американската армия беше принудена да прекрати 10-дневно учение в лагер в Мисисипи, след като 87 парашутисти бяха вдигнати от ветровете и хвърлени в борови дървета по време на нощен скок.

Най-малко 32 парашутисти от американската армия от бойния екип на 4-та бригада (ВВС) и 25-та пехотна дивизия са ранени. 18 от тях са хоспитализирани със счупени кости, след като по време на тренировъчния скок излязъл силен вятър.

Според подполковник Матю Майер, командир на 501-и пехотен полк, в социалните медии се въртят редица слухове и „фалшиви съобщения“ за инцидента.

Много от членовете на семейството на войниците изразиха открита загриженост, че не са получили официална информация за инцидента, а са разбрали за него от среднощна публикация във Фейсбук.

За спасяването на най-малко четирима парашутисти, заседнали високо в боровите дървета, е била необходима значителна помощ от противопожарната служба на военния лагер.

Към настоящия момент изглежда, че подготовката ще бъде възобновена за тези, които не са хоспитализирани, а американската армия ще продължи да събира оборудването, което остава заседнало в боровете.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!