Борисов, Вебер
на снимката: Бойко Борисов и Манфред Вебер

Автобуси от цялата страна изпълниха паркинга и пространството около столичната „Арена Армеец“ за централното предизборно събитие на ГЕРБ,. Под засилена полицейска проверка и скенери, симпатизантите на управляващата партия бяха допускани в залата. Час и половина преди началото на събитието залата беше изпълнена.

За събитието пристигна в България кандидатът на ЕНП Манфред Вебер, гости от съседните страни, сред които представителят на ВМРО- ДПМНЕ Петър Богоевски. В залата бе целият кабинет на Борисов.

Манфред Вебер, който е основният кандидат на ЕНП, навремето хич не харесваше България. Сега е сред най-големите поддръжници, припомни заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на централното предизборно събитие на партията.

„В тази зала са истинските десни. Другите „десни“ са помагачите на БСП, бившето БКП“, добави Борисов, коментирайки коалицията ГЕРБ-СДС.

Премиерът не пропусна да отговори на опозицията, че с различните атаки срещу ГЕРБ, сами се правят по-слаби.

„Ние обаче сме като Кобрата (бел. ред. – Кубрат Пулев) – продължаваме напред“, заяви премиерът като напомни за скандалния случай на българския боксьор в САЩ, чиито права бяха спрени заради целувка с журналистка.

Борисов отбеляза, че в следващите месеци ще има още заводи, от които има нужда държавата. Той посочи, че ще има производствени мощности около Пловдив, както е направено в София.

Кохезионната политика и развитието на Западните Балкани и транспортните коридори да бъдат сред ключовите приоритети на Манфред Вебер, след като спечели изборите, призова премиерът Бойко Борисов.

„Освен това – Шенген, не че ни е важно, но е обидно да се справяме по-добре от други в ЕС, а да не сме част от пространството.

Премиерът посочи, че 17 млрд. кубически метра газ в момента преминават през България и тя иска поне да запази „нашите количества“. Председателят на ЕК трябва да е сигурен, че не можем да бъдем манипулирани в енергетиката, увери Борисов. В изявлението си той настоя да не се пипат и субсидиите в селското стопанство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук