Шестимата сърби, които бяха арестувани от спецчастите в Зубин Поток, бяха освободени. Кметът на общината Срджан Вулович обяви, че първите трима задържани са били освободени вчера следобед и са били прехвърлени в медицински център в Косовска Митровица.

Те са били със сериозни наранявания като счупени ребра, фрактури на скули и черепно-мозъчни травми. Останалите трима са били освободени снощи в 22 часа.

Всичките шест души са в Косовска Митровица са под медицинско наблюдение.

Степента на нараняванията им говори за бруталния начин на третиране и бруталност на специалните части на Прищина.

Една жена от сръбска националност, която работи в граничната полиция, е арестувана вчера в 18:00 часа, но арестът е извършен по мирен начин без съпротива и борба, което показва, че всички арести могат да се случат без малтретиране и побои на сърби.

Създадената комисия ще проучи всичко случило се в Зубин Поток, всички побои и психологическо малтретиране. Втората задача на комисията е да идентифицира всички разрушителни действия, унищожаването на автомобили, камиони, частна собственост, къщи, магазини.

Вулович съобщи, че според неговата информация са били унищожени 30-35 коли, 6-7 камиона, 4-5 къщи и един ресторант.

Той каза, че ще се обърне към всички юридически лица, от местните до Страсбург, и че ще бъдат наети най-добрите адвокати. Той отбеляза, че пребитите цивилни лица не са имали криминално досие и че някой трябва да отговаря за това.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук