След като за втори пореден ден депутатът от ДПС Делян Пеевски дойде в българския парламент, той и колегата му Йордан Цонев обявиха и конкретна законодателна инициатива, за която бе съобщено още вчера. Става дума за намаляване на ДДС за важни стоки и за ново строителство на детски градини с финансиране от бюджета.

„Мислим да внесем законопроект за намаляването на ДДС на хляба на 5%. Това е голям проблем. Да помислим още за лекарствата и за книгите – заяви Пеевски пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Той подчерта, че за целта ще бъде потърсена подкрепа от всички парламентарно представени партии.

„Ще има още законопроекти, ще пълним медиите. Ще се случват хубави неща“, допълни депутатът.

След дълго отсъствие Пеевски седна на депутатската банка за втори пореден ден, като при вчерашното си посещение обяви, че се отказва от депутатското си място в европарламента, за да остане в България.

„Всеки ден ли ще е така? Мадона да беше дошла в българския парламент, нямаше да тичате толкова“, пошегува се зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев с журналистите.

Относно за законодателната инициатива за въвеждането за диференцирано ДДС за някои стоки Цонев обяви, че предстоят срещи с представители на конкретните браншове.

„Не искаме да бъдем популисти. Ние трябва да сме абсолютно сигурни, че цените ще паднат, за да го направим. Иначе може да се получи обратния ефект – те да задържат цените и само да им се увеличат печалбите“, обясни той.

Сред предложенията на ДПС фигурира и такова за пренасочване на средства от бюджета за саниране към строителството на нови детски градини.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук