Пламен Георгиев
на снимката: Пламен Георгиев

Бившият шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев заминава като български консул във Валенсия в средата на октомври.

Георгиев депозира оставката си като прокурор в Специализираната прокуратура, а утре тя ще бъде разгледана като извънредна точка на заседанието на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Той обяви, че процедурата по одобряването му за поста в Испания вече е приключила. Испанските власти са одобрили кандидатурата му и вече няма пречка за заминаването му.

Припомняме, че външно министерство взе решение да назначи Пламен Георгиев за български генерален консул във Валенсия в средата на август. По-късно стана ясно, че той е номиниран заради владеенето на испански език и добрата му работа с правоохранителните органи.

От БСП излязоха с позиция по въпроса, в която определят назначението на Георгиев като подигравка. Малко след това българи в испания организираха подписка срещу назначаването на бившия шеф на КПКОНПИ на позицията.

След като подаде оставка като шеф на Антикорупционната комисия, Георгиев беше възстановен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура.

Решението му да напусне поста дойде след скандала с терасата на апартамента му, чиито навеси в крайна сметка се оказаха незаконни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук