Най-малко един човек е загинал след нападение от въоръжен с меч в професионалния колеж “Норт Саво“ в търговския център „Херман“ във финландския град Куопио. Инцидентът е станал в 12:50 местно време, съобщи полицията.

Финландските медии, цитирани от Спутник, съобщават, че 9 души са ранени, а един човек е арестуван по подозрение за нападението.

Полицията е била принудена да използва огнестрелно оръжие във връзка с инцидента.

МТВ Нюз цитира очевидец, който разказва, че студент е влязъл в клас с меч и е намушквал „колкото е възможно повече хора“.

Полицията е отцепила мола и е евакуирала посетителите. В момента на местопроизшествието оперират спасителни екипи и линейки.

Заподозреният за нападението срещу преподавател и студенти в професионален колеж във финландския град Куопио е гражданин на Финландия. Това съобщи финландската полиция.

„Става дума за мъж, който е гражданин на Финландия, роден тук“, се казва в съобщението. Според полицията у него е имало „хладно оръжие, което е използвал, и огнестрелно“. По първоначална информация, мъжът е влетял със сабя в ръка и е намушкал във врата и корема един от студентите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!