Петя Аврамова
На снимката: министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова

Докато перничани вдигат втори протест заради водната криза в миньорския град, регионалният министър Петя Аврамова ще дава отговори по темата от парламентарната трибуна.

На 29 ноември, петък, ще се проведе традиционния парламентарен контрол. Тази седмица в него ще участват само шестима министри от кабинета.

Първи на трибуната ще се качи здравният министър Кирил Ананиев. Към него има общо 4 въпроса. Той ще дава отговор относно дарителски платформи за закупуването на медицинска апаратура и ще каже какво е състоянието на интензивно отделение при Многопрофилна болница за активно лечение на белодробни болести „Св. София“ ЕАД.

Ананиев ще даде отговор и по друга тема, която получи широк обществен отзвук през последните седмици, а именно преместването на Метадоновата програма от територията на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“ в София.

Втора на парламентарната трибуна ще застане министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя трябва да даде отговор на депутата Любомир Бонев относно водната криза в община Перник.

Перник е на воден режим за пръв път от 1993 година. От 18 ноември вода има сутрин между 5 и 10 часа и вечер от 17 до 22 часа.

Освен за Перник, Аврамова ще отговори и на въпрос относно водния режим в област Плевен. На воден режим е и Ловеч.

Заради намалелия дебит ВиК – Ловеч спира водата от 11 вечерта до 6 часа сутринта. Същата е ситуацията в Плевен и 10 села в региона – от полунощ до 5 часа, на места от 22 часа до 6 часа. ВиК – Ловеч осигурява 45% от количеството вода за Плевен и 35% за Ловеч.

И с наближаващата зима, Аврамова трябва да даде отговори и за зимното поддържане на държавните пътища.

В парламентарният контрол ще участват още Боил Банов – министър на културата, Нено Димов – министър на околната среда и водите, Росен Желязков – министър на транспорта и Младен Маринов – министър на вътрешните работи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук