Урсула фон дер Лайен ваксините
На снимката: Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи блокът да затвори границите си за несъществени пътувания, тъй като Европа се бори с разпространението на коронавирусната болест.

„Колкото по-малко пътуват, толкова повече можем да сдържаме вируса. Затова … предлагам на държавните и правителствените ръководители да въведат временно ограничение на несъщественото пътуване до Европейския съюз“, каза тя във видеосъобщение.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи Европейският съюз да въведе 30-дневна забрана за хора да влизат в блока, освен ако пътуването им е от съществено значение, в опит да ограничи разпространението на новия коронавирус.

Фон дер Лайен каза, че хората с дългосрочно пребиваване в ЕС или членове на семейството на европейски граждани, плюс дипломати, лекари и здравни работници, биха могли да бъдат освободени от забраната. Транспортните работници също биха могли да бъдат освободени, за да помогнат за поддържане на движението на стоките.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук