вирус, Китай

Великобритания отчете 563 смъртни случаи от коронавирус в сряда, като за първи път националната черна статистика на пандемията надвиши числото 500. Общият брой на починалите при пандемията достигна 2352 според официалните данни.

„Към 17:00 на 31 март от хоспитализираните във Великобритания, които са тествани положително за коронавирус, за съжаление 2 352 са загинали“, заяви здравното министерство на официалната си страница в Туитър, предаде АФП.

Подобно е положението във Франция. Тя отчете най-високия брой смъртни случаи от COVID-19 от началото на пандемията, съобщи АФП. За последните 24 часа са починали в болница 509 души, с което общият брой на смъртните случаи в страната достигна 4032.

В момента във Франция са хоспитализирани 24 639 души с COVID-19, като 6177 от тях са подложени на интензивно лечение, заявиха от здравното министерство в Париж. Отчетената цифра на смъртните случаи включва само тези, които са почиали в болница, а не тези, които са починали в дома или в домовете за стари хора.

За последните 24 часа смъртните случаи в Италия, причинени от усложнения от коронавирус, достигнаха 727. Така общият брой на починалите вече е 13 155, съобщават от гражданска защита. Състоянието на новозаразените е стабилно, което според експертите е оптимистично, но броят на смъртните случаи през последното денонощие се е увеличил.

Заразените с коронавирус в Италия вече са 80 572, като в интензивните отделения са настанени 4 035 пациенти.

48 134 от далите положителна проба са били под карантина. Оздравели са 16 847 човека. 30 пациенти са изпратени за интензивно лечение в Германия, съобщава австрийският сайт „ое24“.

В най-силно засегнатата област Ломбардия са регистрирани нови 394 смъртни случаи.

Италианският външен министър Луиджи ди Майо говори за „ужасно голям брой на жертвите в Италия“ и подчерта, че кривата на епидемията ще намалее толкова бързо, колкото повече се спазват предписанията и хората останат по домовете си.

Повече от 200 хиляди души са заразени от новия коронавирус в САЩ, съобщи телевизия CNN като се позова на свои данни. Според медията, до тази вечер в страната е имало 202 336 регистрирани случая на зараза. 4 544 души в САЩ са починали в резултат на заболяването, причинено от новия коронавирус.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук