Ваня Григорова
Ваня Григорова

Решението на депутатите да не взимат заплати в периода на извънредното положение е наистина глупав и популистки ход. Това каза икономическият съветник на КТ „Подкрепа” в интервю специално за ДЕБАТИ.бг.

„Това решение наистина е популистко. Не ги съжалявам, защото те, за разлика от хората, които обричат да стоят без доходи, със сигурност имат заделени средства, с които да могат да си платят сметките. От друга страна обаче, това е едно наистина глупаво решение и българските граждани наистина трябва да си дадат сметка, че това се случи благодарение на тях.” – каза Григорова.

Тя посочва още, че когато хората са призовани да алармират за проблемите и тежкото икономическо състояние, те не се вслушват, а тази промяна е предизвикана именно от общественото недоволство въпреки косвеното и значение за българските граждани.

„Когато обаче стана въпрос за заплатите на депутатите и министрите, всички изригнаха. Не знам сега нахраниха ли се българските граждани, когато българският депутат е без заплата или българският министър. В това нямаше никакъв смисъл и надявам се това да им е за урок, и следващия път да искат нещо за себе си, а не да отнемат заплатите на депутатите.” – посочи Григорова.

В интервюто тя посочва още, че мярката 60/40 е крайно неефективна, а икономическите мерки за справяне с последствията от коронавирусната епидемия, предложени от КТ „Подкрепа”, които обхващат по-голяма част от обществото, са били пренебрегнати.

Цялото интервю с икономическия съветник на КТ „Подкрепа” очаквайте по-късно на ДЕБАТИ.бг!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук