подпорната стена - хотел на Алепу
на снимката: подпорната стена - хотел на Алепу

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова съобщи пред журналисти, че ведомството й, чрез подчинените си структури, е назначило проверка на строежа на плаж „Алепу“.

Тя допълни, че след започналата прокурорска проверка, министерството е възложило геодезическо заснемане на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Агенцията трябва да изготви и подробен доклад с резултатите:

„Както знаете, към настоящия момент прокуратурата протестира издаденото разрешение за строеж. Ние продължаваме да съдействаме. Предоставили сме всички изискани до момента документи, докладите от проверките на ДНСК и РДНСК. Към настоящия момент извършваме разпореждане за геодезическо заснемане. Оттук натам ще изчакаме произнасянето на компетентните органи и произнасянето на съда по казуса“.

От своя страна, министърът на туризма Николина Ангелкова отговори на искането на БСП за информация по спорното строителство:

„Компетенциите на министъра на туризма са изцяло свързани само и единствено с територията на морските плажове. Министърът на туризма няма компетенции, свързани със строителството, издаването на разрешения за строеж по отношение на изграждане на обекти, попадащи в обхвата на „Зона А“ и „Зона Б“, посочи Ангелкова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук