Тази вечер от 21:45 часа българският национален отбор по футбол ще изиграе шестият си мач от световните квалификации в група „А“. Лъвовете излизат на „Борисов арена“ срещу националния отбор на Беларус.

Играчите на Петър Хубчев се надяват да продължат с възхода си от последните два мача, в които записаха две победи и върнаха надеждите за класиране на Мондиала догодина. Нашите първо надиграха днешния си съперник с 1:0, а след това се разправиха и с Холандия с 2:0. Сега обаче е много важно доброто представяне да продължи, за да се запази набраната инерция.

А предпоставките за нова победа са налице. Беларус ще бъде в този мач без някои от най-важните си играчи. Участие в двубоя довечера няма да вземат Александър Хлеб, Сергей Кривец, Сергей Кисляк, Ренан Брешан, Игор Шитов, Ихар Стасевич, Алелсандър Мартинович и Максим Валдско.

В изиграните досега 6 срещи с Беларус, България има 5 победи и само 1 загуба. Въпросното поражение пък не е в официален мач, а в контрола, играна в Минск през 2011 година. Освен това Беларус се намира в лоша форма и записа 4 загуби в последните си 4 официални мача.

3555603

Петър Хубчев няма особени проблеми със сътава си за този двубой. Добрата новина е завръщането на капитана Светослав Дяков, който пропусна срещата с Холандия заради наказание. Единственият голям отсъстващ си остава вратарят Владислав Стоянов.

 

„Всички са здрави, което е и най-важно за нас. Тук сме с ясното съзнание, че ни очаква тежък мач срещу здрав физически отбор. Дано да сме успели да предадем това чувство на футболистите. Наясно сме как ще започнем, с уговорката, че имаме още една тренировка. Като казах физически много добре подготвен отбор, не е само това. В София почувствахме, че Беларус има много добри технически футболисти.

Интересува ни нашият отбор, нашата постройка в мача. Като цяло горе-долу знаем как ще играем. Смятам, че футболистите от Беларус искат да излязат от своята ситуация с победи и ще са мотивирани. Готвим се и ние.
За мен това са най-добрите футболисти в България. Има още десетина играчи, които наблюдаваме и попадат в нашето полезрение. Ако изключим вратаря Владо Стоянов, смятам, че това е оптималният състав на България. Това е мнение на треньорския екип, който в момента води националния отбор. Сигурно има и по-различни мнения, но нашият щаб е твърдо убеден в това“, заяви Петър Хубчев на пресконференцията на беларуска земя.

 

 

Селекционерът на Беларус Игор Криушенко се изказа много ласкаво за атаката на България преди световната квалификация в Борисов.

„България е много бърз отбор, който не разрешава на противника да играе добре. Освен това пресира добре по фланговете. За мен атаката е най-силното звено в този отбор на България. Ние играем у дома, пред нашите фенове, като се надявам, че ще се представим достойно срещу България“, сподели Криушенко на пресконференцията преди мача.

„Смятам, че всеки мач е различен тест. Играчите много се стараят, за да подобрим играта си. Но не свършва света, когато няма победа. Раздават се във всяка тренировка, като ще дадем всичко от себе си. Вече четири мача не сме се разписвали, но създаваме много ситуации, като се надяваме, че утре ще се отпушим. Много сме се стараем да подобрим тази фаза на нашата игра.
Нормално е феновете да искат резултати, но също така е нормално да бъдем реалисти. Играем с много по-силни футболни отбори, но винагим търсим победата. Не винаги се получава, но не се отказваме. Това е футболът. Смятам, че ще има над 7000 зрители, тъй като феновете са жадни за добра игра и победа. Ние пък се подготвяме, за да ги зарадваме“, допълни селекционерът на домакините.

3555600

Капитанът на България Светослав Дяков заяви, че отборът трябва да забрави мача с Холандия и да се раздаде на 100%, за да успее да спечели важните три точки срещу Беларус.

„Подготвени сме добре за срещата. Ако не подходим с агресия и раздаване обаче, ще имаме проблеми. Не играх в този впечатляваш мач с Холандия, където записахме страхотна победа. Сега обаче трябва да затвърдим добрата игра. Атмосферата в отбора е добра, винаги е била такава в националния тим.

Запознахме се със силните и слабите страни на противника, но няма да издаваме нищо. Те са здрав физически отбор, който натрупа няколко поредни загуби, но срещу нас ще иска да спре серията, за да излезе от кризата с победа. Противникът е изключително силен физически.

Трябва да сме много агресивни и търсещи победа, за да запазим доброто представяне от последните мачове. Няма голямо значение, че няма да тренираме на „Арена Борисов“, ами правим официална тренировка в Минск. Победата над Холандия вдъхна самочувствие, дано да се представим добре утре. Не трябва да живеем с миналото, а да мислим за утрешната среща и тези след това“, сподели Дяков на пресконференцията преди срещата с Беларус.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук