Бил Гейтс
Източник: Албъкърки, Полицейски участък

Той е един от най-богатите мъже в света.

Той е съосновател на една от най-успешните технологични компании на всички времена – Microsoft.

Той е изключително щедър филантроп, дарявайки чрез Фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Въпреки неговите филантропски акции и голямо присъствие в интернет обаче, има много неща за Гейтс, които мнозина не знаят.

Ето 10 факта, които вероятно не сте знаели за Бил Гейтс:

  1. След като в училището на Гейтс научават за неговите умения по кодиране, там му поверяват писането на компютърната програма на училището, която съставя училищната програма. Гейтс леко изменя кода, така че да попада в класове с „голям брой момичета“.
  2. Гейтс изкарва почти перфектен резултат на SAT 1590 от 1600.
  3. Подобно на много други успешни технологични предприемачи, Гейтс напуска Харвард през 1975 г., за да се посвети изцяло на Microsoft.
  4. Две години след като напуска Харвард, Гейтс е арестуван в Ню Мексико за шофиране без документи и преминаване на червена светлина.
  5. През 1994 г. Бил Гейтс придобива сборник от писания на Леонардо да Винчи на аукцион за 30,8 милиона долара.
  6. Въпреки огромното си богатство, Гейтс казва, че децата му ще наследят само по 10 милиона долара всеки – една малка част от неговите 90,9 милиарда долара нетна стойност. „Даването на децата на огромни суми пари не им прави услуга“, казва той.
  7. Гейтс казва, че ако Microsoft не беше сработил, той вероятно би се занимавал с изследване и проектиране на изкуствен интелект.
  8. Въпреки интереса си към изкуствения интелект, Гейтс казва, че е „от хората, които са загрижени от последствията от супер интелигентността“. Към тази група хора се включват и лидери в областта на технологиите като Елон Мъск и покойният Стивън Хокинг.
  9. Гейтс казва, че чете по 50 книги годишно. „Четенето все още е основният начин, по който научавам нови неща и тествам разбирането си“, казва той.
  10. Гейтс не знае никакви чужди езици. Това е едно от нещата, за които той най-много съжалява в своя живот.
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук