Депутатите ще гласуват на второ четене изменения в Закона за Държавното обществено осигуряване за 2017г.

Във вторник, бюджетната комисия в парламента прие на второ четене минималната пенсия да стане 180 лв. от 1 юли и 200 лв. от 1 октомври. Предстои народните представители да обсъдят повишаването на пенсиите.

Предложението вече бе прието на първо четене със 187 депутати „за”.

Депутатите ще разгледат възможността за създаване на Временна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Предстои и първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за Българската агенция по безопасност на храните, както и първо гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за военните паметници.

Скандал се завъртя и около шведските самолети „Грипен”. ГЕРБ поиска анкетна комисия в парламента да провери всички факти около решението за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на българската армия, както и защо служебното правителство класира на първо място „Грипен“ при преговорите за покупка на бойни самолети.

Президентът Румен Радев се разграничи от скандала с евентуална корупция при покупката на шведските изтребители. Държавният глава посочи, че чака отговора на премиера Бойко Борисов за изявленията на Цветан Цветанов, който твърди, че става въпрос за „висша корупционна схема, която е осъществена от най-високо политическо ниво”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук