Слави Трифонов Ивайло Мирчев
На снимката: Депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев

Бихме се съгласили на преговори за съставяне на правителство с партията на Слави Трифонов, в името на това България най-после да промени политическата система, наложена от ГЕРБ в последните години. Това каза специално за ДЕБАТИ.БГ Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

Въпреки провала на изборите на партията на Бойко Борисов, Мирчев каза, че ГЕРБ все още имат огромно влияние в по-малките общини.

„В по-малките населени места, да речем до 20 000 души, кметовете, дори да не са от ГЕРБ, е трябвало да се съобразяват с тях, тъй като те са отпускали средствата, с които разполагат“

Според Мирчев, това е една от основните причини за трудната промяна на вота на тези места.

Той обаче добави, че Борисов не е единственият виновник за порочните практики в България, основно по отношение на терора налаган на частните предприемачи в държавата.

„Освен Борисов, знаете, има „Котараците“, „Маджовци“ и още определен кръг, които действат безнаказано и благодарение на това страдат честните предприемачи“

Ще има ли нови хора в листите на „Демократична България“ за следващите избори, обмислят ли от партията по-широк политически съюз и очакват ли машинното гласуване да се отрази на изборните резултати на 11 юли, четете утре на ДЕБАТИ.БГ.

 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук