*Видеото е от Фейсбук сраницата на БТВ

Симпатизанти на ГЕРБ се събраха тази сутрин пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция“, където от 9:30 ч. бе призован на разпит бившият премиер Бойко Борисов. Герберите се организираха вчера в социалните мрежи. След разпита Бойко излезе неврдедим и заяви, че е бил разпитван за 3 случая от периода 2009-2012 година.

Припомняме, че Борисов съобщи във вторник, че е получил призовка, с която е извикан да даде показания пред инспектор от МВР.

„Надявам се да си изляза жив. Може и да ме задържат“, заяви преди да влезе  лидерът на ГЕРБ.

След като излезе от МВР бившият премиер коментира казуса, който се е създал в Централната избирателна комисия във връзка с неговата молба да не бъде обявяван за депутат в новото 46 Народно събрание.

„Започвам с ЦИК. В желанието си да ме унижава тя ме остави вчера за депутат, само че като такъв не могат да ме викат тук, затова посред нощ си смениха решението“, заяви Борисов.

По отношение на сигналите, за които беше викан да даде показания, лидерът на ГЕРБ каза, че те са на принципа „някой нещо чул, че някой, който правел крос нещо говорил“. Той уточни, че става дума за събития от 2009 и 2012 г. и заплахи, че щял да яде някого.

Борисов сам съобщи за насрочения разпит във вторник по време на брифинг в централата на партията. Той показа призовката пред камерите и заяви, че иска самият Бойко Рашков да го разпита.

Поводът за разпита, не е официално обявен, но вероятно е свързан с редицата корупционни скандали, избухнали по времето на управлението на ГЕРБ и разкрити от служебното правителство.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук