Бившият здравен министър и настоящ депутат Костадин Ангелов отново поиска оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Въпреки че в края на управлението на ГЕРБ и на бившия министър България бе на последно място по ваксинация и на първо по смърт, той не пропусна да поиска оставката на д-р Стойчо Кацаров, който управлява здравеопазването едва от три месеца. 

Оставката на служебния здравен министър бе поискана по две причини. Едната е провал на ваксинационната кампания. Втората – отправяне на „противоречиви послания към българския народ, включително и антиваксърски и такива“.

„Ние от ГЕРБ настояваме Румен Радев да поеме политическата отговорност и да смени Стойчо Кацаров, искаме неговата оставка“, заяви проф. Костадин Ангелов по време на изявление на партията в парламента.

По думите му лекарите са без осигурени 1000 лв. за работа на първа линия и с „несправедлива методика“ за заплащане на труда им.

Има криза с „Ремдесивир“ и с кислород“, добави още бившият здравен министър.

Тезата му бе подкрепена от Николина Ангелкова.

„Очевидно е несправянето и немощта на здравното министерство да се справи с кризата и затова не са виновни хората и не е виновен бизнесът. Аз не знам дали този човек чува това, което му казва бизнесът“, заяви тя.

По думите ѝ от ГЕРБ са против затварянето на бизнеси без незабавни икономически мерки.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук